Neem contact op

Geïnteresseerd in mijn diensten? Een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Meer informatie nodig? Andere vragen?
Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

MT Finance
Mathijs Lenselink
06 20 169 662
info@mtfinance.nl

Stel een vraag

Versturen

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is een administratie?

Administratatie, ofwel het administreren is het op een éénduidige wijze vastleggen en verzamelen van gegevens. Een financiële admininstratie is erop gericht om alle financiële handelingen van een onderneming of privé persoon op een gestuctureerde wijze vast te leggen.

Waarom moet ik eigenlijk mijn administratie bijhouden?

Eigenlijk heel simpel op basis van je administratie kun je allereerst zien wat je ondernemer aan winst behaald en ten tweede is het een verplichting vanuit de belastingdienst. Je dient een gedegen administratie bij te houden zodat bij een eventuele controle je deze kunt overleggen met de belastindienst. Er is een wettelijke bewaartermijn van 7 jaar voor je administratie.

Wat is omzetbelasting?

Omzetbelasting is de belasting die je als ondernemer betaald over de omzet. Belangrijk om te onthouden is dat jij als ondernemer deze belasting int voor de overheid. Dit houdt in dat het bedrag dat je ontvangt nooit mee kan worden gerekend in de omzet. De omzetbelasting die jij betaald op inkopen kan daarentegen worden teruggevorderd.

Wat is inkomstenbelasting?

Als je in Nederland woont of vanuit Nederland inkomsten hebt, moet je daarover belasting betalen. Je betaalt belasting over uw inkomen, over financiële belangen in een vennootschap en over uw spaargeld en beleggingen. De Belastingdienst int de inkomstenbelasting. De belasting wordt geheven over het belastbaar inkomen, zie hiervoor wat is belastbaar inkomen.

Wat is mijn belastbaar inkomen?

Het belastbaar inkomen is het bedrag waarover u inkomstenbelasting moet betalen. Het belastbaar inkomen wordt berekend op basis van de nettowinst uit uw onderneming verminderd met aftrekposten en kortingen.

Het is niet allen voor de aangifte inkomstenbelasting belangrijk om uw belastbaar inkomen te hebben, maar ook wanneer u een hypotheek wilt afsluiten zal worden gekeken naar het belastbaar inkomen.

© MT Finance | 06 20 169 662